MIHAILIN TAVERNAN YRITTÄJÄ MICHALIS PALPATZIS

 

Michalis on syntynyt helmikuussa 1962 Rafinassa, joka tuolloin oli pieni satamakaupunki. Rafinan kaupunki sijaitsee Attikan maakunnassa Ateenasta 30 km. kaakkoon. Michalin lapsuus oli turvallista, kreikkalaisia perinteitä kunnioittavaa ja ortodoksisuus oli vahvasti läsnä.  Michail muistaa lämmöllä erityisesti sunnuntaipäiviä, jotka olivat työstä ja koulusta vapaata sekä syötiin viikon ainoa liha-ateria. Asuinympäristö tarjosi meren ja vuorten ansiosta paljon aktiviteetteja ja seikkailuja pienelle pojalle. Michalin työura alkoi viisivuotiaana jugurtin annostelijana, sen jälkeen hän oli parturissa harjaamassa asiakkaiden hartioilta karvoja ja tarvitsi korokejakkaran, että ylettyi sen tekemään!

 Michalin vanhemmat Eleni ja Vasilis Palpatzis olivat maanviljelijöitä. He viljelivät mm. oliiveja ja viinirypäileitä, joten yrittäjyys on Michalille tullut jo äidinmaidossa. Michalilla on yksi vanhempi veli, Antonis ja nuoremmat kaksoissisarukset, Kateriina ja Stavros. Lasten kasvettua 1970-1980 luvuilla perheellä oli elintarvikemyymälä, Super Marketti kreikkalaisittain. Mihailin ensimmäinen oma yritys oli valokuvausliike, velipojilla Antoniksella ja Stavroksella puolestaan oli ja on edelleen maankaivukoneyritystoimintaa.

Valokuvausliikkeessään Michali kohtasi ensimmäisen kerran joensuulaisen Katrin. Michail ja Katri menivät naimisiin 1991 ja heillä on kaksi lasta, Eleni ja Elias. Michalilla oli 18 vuotta yritystoimintaa Suomen ja Kreikan välillä. Hän on myynyt ja rakentanut Kreikkaan useita erikokoisia hirsirakennuksia.

 

Joensuulaiset ja Joensuussa vierailevat kreikkalaisen ruoan ystävät voivat olla iloisia Kreikan talouskriisistä, jonka seurauksena Michali lopetti yritystoimintansa Kreikassa ja tuli pysyvästi Suomeen. 2015 kesällä Michail avasi ensimmäisen Souvlaki Pita grillivaunun Joensuun torilla.

 Kesällä 2016 Mihailin Taverna avautui Joensuussa Sinisellä Virralla. Uusi grillivaunu antoi mahdollisuuden palvella asiakkaita entistä paremmin ja valikoimaan tulivat erilaiset kreikkalaiset perinteiset lounasruokavaihtoehdot. Tavernassa oli mahdollista nauttia kreikkalaisista herkuista kreikkalaisen oluen tai viinien kanssa.

 Helmikuussa 2017 Michail laajensi toimintaansa Kauppakeskus Isomyyhyn, toisessa kerroksessa palvelee lounasravintola. Saatavilla myös Souvlaki pitoja, kreikkalaisia makeita- ja suolaisia leivonnaisia.

Catering palvelut tilauksesta.