Yritys

Tavernan yrittäjä

Michalis Palpatzis

Michailin tarina

Michalis on syntynyt helmikuussa 1962 Rafinan pienessä satamakaupungissa. Kaupunki sijaitsee Attikan maakunnassa Ateenasta 30 km kaakkoon. Michailin lapsuus oli turvallista, kreikkalaisia perinteitä kunnioittavaa ja ortodoksisuus oli vahvasti läsnä. Michail muistaa lämmöllä erityisesti sunnuntaipäiviä, jotka olivat työstä ja koulusta vapaata ja silloin syötiin viikon ainoa liha-ateria.

Asuinympäristö tarjosi meren ja vuorten ansiosta paljon aktiviteetteja ja seikkailuja pienelle pojalle. Michalin työura alkoi viisivuotiaana jugurtin annostelijana, sen jälkeen hän oli parturissa harjaamassa asiakkaiden hartioilta karvoja ja tarvitsi korokejakkaran, että ylettyi sen tekemään!

Michalin vanhemmat Eleni ja Vasilis Palpatzis olivat maanviljelijöitä. He viljelivät mm. oliiveja ja viinirypäileitä, joten yrittäjyys on Michalille tullut jo äidinmaidossa. Michalilla on yksi vanhempi veli, Antonis ja nuoremmat kaksoissisarukset, Kateriina ja Stavros. Lasten kasvettua 1970-1980 luvuilla perheellä oli elintarvikemyymälä, kreikkalaisittain. Super Marketti. Mihailin ensimmäinen oma yritys oli valokuvausliike, velipojilla Antoniksella ja Stavroksella puolestaan oli ja on edelleen maankaivukoneyritystoimintaa.

Yritys

Rakkaus toi Michailin Suomeen

Valokuvausliikkeessään Michali kohtasi ensimmäisen kerran joensuulaisen Katrin. Michail ja Katri menivät naimisiin 1991 ja heillä on kaksi lasta, Eleni ja Elias. Michalilla oli 18 vuotta yritystoimintaa Suomen ja Kreikan välillä. Hän kävi kauppaa ja rakensi Kreikkaan useita hirsirakennuksia.

Kreikkalaisen ruoan ystävät voivat olla iloisia Kreikan talouskriisistä, jonka seurauksena Michali lopetti yritystoimintansa Kreikassa ja tuli pysyvästi Suomeen. 2015 kesällä Michail avasi ensimmäisen Souvlaki Pita grillivaunun Joensuun torilla.

Kesällä 2016 Mihailin Taverna avautui Joensuussa Sinisellä Virralla. Uusi grillivaunu antoi mahdollisuuden palvella asiakkaita entistä paremmin ja valikoimaan tulivat erilaiset kreikkalaiset perinteiset lounasruokavaihtoehdot. Tavernassa oli mahdollista nauttia kreikkalaisista herkuista kreikkalaisen oluen tai viinien kanssa.

Uusinpana lisänä Michail avasi lokakuussa 2020 uuden À la carte ravintolan kauppakadulle. Tarjolla on iso valikoima kreikkalaisia ruokia aina perinteisistä klassikoista moderneihin kokeiluihin. Valikoimasta löytyy laaja kirjo myös kreikkalaisia viinejä ja oluita.

Yritys